Боно Вокс згрожен оптужбама из „Рајских папира“

Вођа ирске рок групе „У2“, Боно Вокс саопштио је да је згрожен оптужбама из „Рајских папира“ који га повезују са литванском компанијом, а која је наводно утајила порез, али је поздравио откривање таквих података.

Према подацима из докумената који су процурили преко две агенција за офшор услуге са Бермудских острва и из Сингапура, ирски рокер је деоничар малтешке компаније, која је уложила у трговачки центар у Литванији преко једног тамошњег холдинга оптуженог за пореску утају.

Боно је „у потпуности згрожен као мањински деоничар, као и због тога што се његово име повезује с противзаконитим пословима“, преносе Би-Би-Си и Гардијан.

Певач је рекао да је добио гаранције управе компаније да поштује своје фискалне обавезе.

„Без обзира на то, поздрављам ово откриће. Аферу схватам врло озбиљно. Одувек сам се залагао за то да власници офшор компанија буду транспарентни, једнако као и њихови послови“, истиче Боно Вокс у саопштењу.

Из две компаније за офшор услуге, у јавност је процурило више од 13 милиона поверљивих докумената који откривају пореске тајне највећих светских богаташа, што се упоређује с прошлогодишњим скандалом „Панамских папира“.

Рајски папири су процурили из адвокатске компаније „Еплбај“ основане на Бермудима и компаније „Асајасити траст“ из Сингапура, а набавио их је немачки лист Зидојче цајтунг и поделио с Међународним конзорцијумом истраживачких новинара

број коментара 9 пошаљи коментар
(среда, 08. нов 2017, 09:53)
Мракови велеграда! [нерегистровани]

"Најпопуларније јавне личнсти...

приватно су особе од којих вам се гади!"-Немачки новинар, у књизи о немачким јавним личностима!

(среда, 08. нов 2017, 09:48)
Поморавски: [нерегистровани]

А-ха...

неће мачка масло!

(среда, 08. нов 2017, 09:39)
anonymous [нерегистровани]

Mr. ONE

On "zgrozen"? Pa davno su ga prozvali Mr. One, jer negova fondacija ONE (a po cuvenom hitu U2, "One") je samo 1.2% prihoda dala u humanitarne ciljeve a ostalo je otislo na plate 120 zaposlenih i "marketing". Kako kaze, oni ukazuju na problem siromastva u svijetu i bla, bla...

(среда, 08. нов 2017, 08:55)
anonymous [нерегистровани]

Ovo mi je

najnesimpatičnija osoba u svetu šou-biznisa. Loš "muzičar", ljubitelj "milosrdnog anđela", može ruku pod ruku sa Anđelinom.

(среда, 08. нов 2017, 07:23)
anonymous [нерегистровани]

!

Какав лицемер!

(среда, 08. нов 2017, 06:35)
anonymous [нерегистровани]

МЕГА КАПИТАЛИСТА БОНО...

... који се толико труди да буде на страни *угрожених, искоришћених и потлачених*, а тежак је преко милијарду долара.. Kад скокнете до Даблина, његовог родног града, пробајте да нађете собу у његовом хотелу за испод 200 Долара, *The Clarence Hotel*! Који је то шарлатан са неколико ликова!?

(среда, 08. нов 2017, 03:31)
vlado subotic [нерегистровани]

bas sam zgrozen

tip mnogo bolje zvuci kad peva. kad progovori sacuvaj nas Boze...

(уторак, 07. нов 2017, 23:01)
kritikus [нерегистровани]

Pruzaju lep primer ostalim gradjanima

Svi se oni prave "blesavi" kad se nesto otkrije. Naravno, nedostaje snimak kako se dogovarao sa svojim agentom kako da izmanipulisu placanje poreza pa se iscudjava. Cuo sam da je i engleska kraljica u tim papirima i mnoge druge uvazene licnosti.

(уторак, 07. нов 2017, 21:55)
Dud [нерегистровани]

Licemer

Licemer