„Жена мира“ за Ени Ленокс

Награда „Жена мира“ уручена певачици Ени Ленокс као признање за покретање акције СИНГ, у оквиру које су обезбеђени лекови и заштита од сиде за јужноафричке жене и децу.

Британска певачица Ени Ленокс добила је награду „Жена мира" за 2009, као признање за њено ангажовање у борби против сиде у јужној Африци.

Награда јој је уручена на десетом самиту добитника Нобелове награде за мир у Берлину.

Певачица дуета „Јуритмикс", популарног осамдесетих година прошлог века, покренула је на пролеће 2007. иницијативу под називом СИНГ, у оквиру које су 23 певачице снимиле диск, чијом су продајом обезбеђени лекови и заштита од сиде за јужноафричке жене и децу.

Ени Ленокс, одевеној у црну мајицу са натписом „ХИВ позитивна", бронзану статуету уручио је бивши председник Јужноафричке Републике Фредерик де Клерк, добитник Нобелове награде за мир 1993.

Британска певачица изразила је „дубоку захвалност" и истакла да са „великом понизношћу" прима признање, које је посветила „свим женама у свету које покушавају да обуздају пандемију" сиде.

„Награду примам у њихово име, оне је заправо заслужују", рекла је Ени Ленокс на свечаности у градској скупштини немачке престонице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи