Преминуо музичар Џорџ Јанг, ментор бенда „АЦ-ДЦ“

Аустралијски музичар Џорџ Јанг, који је био „ментор“ чувеног хард рок састава „АЦ/ДЦ“ преминуо је у 70. години, наводи се у саопштењу групе.

Јанг, рођен у Глазгову, живео је у Аустралији а светску славу стекао је шездесетих година као гитариста бенда „Изибитс“ (The Easybeats), а њихова песма Friday on My Mind постао је велики хит, јавила је агенција Франс прес.

Музичар је написао и планетарни хит Love Is In the Air, али ће остати упамћен по улози у успону групе „АЦ/ДЦ“ са учешћем у албумима High Voltage, Dirty Deeds Done Dirt Cheap и Let There Be Rock.

Бенд је на свом сајту написао да без Јанга, као музичара, композитора, продуцента и саветника, „АЦ/ДЦ“ не би био то што јесте.

Џорџ Јанг је био брат оснивача групе Ангуса и Малколма Јанга.

Група „АЦ/ДЦ“ (AC/DC), основана 1973. године, једна је од највећих концертних атракција у свету и аутор једног од најтиражнијих албума свих времена – Back In Black (1980).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи