Де Ниро на Светом Стефану оштро критиковао однос САД према климатским променама

Чувени холивудски глумац Роберт де Ниро оштро је у петак критиковао однос Сједињених Америчких Држава према климатским променама и одлуку америчког председника Доналда Трампа да САД изађу из међународног Споразума о климатским променама.

Као један од познатих критичара политике америчког поредседника, Де Ниро је на четвртом „Глобал ситизен форуму“ на Светом Стефану рекао да не може да замисли да Трамп до краја четворогодишњег мандата остане на позицији председника.

„Немам конкретан одговор на то је ли међународна заједница учинила довољно да се изборимо против климатских промена, али знам да би требало да учинимо више. На жалост, у мојој земљи имамо администрацију која у том смислу не помаже. Али, показује на занимљив начин како јој се људи супротстављају и не уважавају нас који смо некада били лидери (у тој области)“, рекао је Де Ниро.

По његовим речима, САД „имају лидера који не зна шта чини и који није лидер“.

„Што пре он буде или подвргнут импичменту (опозив председника), јер не могу замислити да буде на тој позицији још три године, или буде затворен, што год, желимо да се вратимо у реалан живот и помогнемо да поново будемо лидери“, додао је холивудски глумац.

Де Ниро је био један од учесника „Глобал ситизен форума“, који је на Светом Стефану окупио позната светска имена из области политике, академске заједнице, бизниса и шоу-бизниса, а који су расправљали на тему „Могућности у доба неизвесности“.

На форуму су учествовали бивши командант НАТО снага за Европу Весли Кларк, бивши председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо, мотивациони говорник Роберт Шарма, директорка Унеска Ирина Бокова, супруга бившег британског премијера Тонија Блера Чери Блер, бивши бугарски председник Петар Стојанов, као и оснивач форума Арманд Артон и други.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво