Кремљ не спрема кампању Собчакове

Портпарол Кремља Дмитриј Песков каже да Кремљ не спрема председничку кампању телевизијске водитељке Ксеније Собчак која је раније најавила кандидатуру за председницу Русије.

Коментаришући да ли Кремљ Собчакову сматра „достојном учесницом“, Дмитриј Песков истакао је да председничка трка за 2018. годину још није почела и да нико од кандидата није регистрован.

„Тешко да сада можемо да причамо о Путиновим противницима, јер се сам Путин још није изјаснио о својим плановима да се кандидује“, навео је портпарол Кремља нагласивши да се председник Русије Владимир Путин фокусира на своје обавезе.

Руска водитељка Ксенија Собчак званично је објавила своју намеру да се кандидује за председничке изборе у Русији, заказане за март 2018. године.

Собчакова је нагласила да је Русији дозлогрдила стагнација и да је неопходна промена.

Ксенија је ћерка реформистичког градоначелника Санкт Петербурга, Анатолија Собчака, чији је некадашњи помоћник био Путин.

Неки аналитичари виде кандидатуру Собчакове као покушај Кремља да оживе трку, у којој ће се налазити доста ветерана пређашњих кампања у Русији, преноси АП.

Како се наводи, Собчакова - присутна на протестима против Кремља 2011. и 2012. године - могла би да повећа излазност, али не и да угрози Путина, који још није званично потврдио да ће се кандидовати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи