Сексуалног узнемиравања на послу нема само у Холивуду

Случајеви сексуалног узмениравања у Холивуду, који су ових дана у центру медијске пажње због случаја продуцента Харвија Вајнстина, нису само ограничени на филмску индустрију, већ су присутни и у другим професијама, оценила је агенција „Франс прес“.

„Филм и телевизија су осетљиве категорије јер многи људи желе да ту раде, а успех може да зависи од тога да ли неког познајете, како физички изгледате, а мање од стварних професионалих заслуга“, оценила је Ен Фромхолз, адвокаткиња специјализвана за сексуално узнемиравање.

Према њеним речима, многи сањају да раде у филмској индустрији оцењујући да понашање појединаца представља „цену коју треба да плате“ како би опстали.

Фромхолзова је додала да је поред скандала са Вајнстином и разних сведочења жена које је он сексуално узнемиравао, имала случајеве „грознијих прича“ у мање атрактивним професијама.

Ен Фромхолз је рекла да су неопходна правила уговора о раду у којима ће се предвидети казнене мере у случају неодоговарајућег понашања колега и узнемиравња на послу.

Према њеним речима, постоје случајеви и искреног заљубљивања на радном месту, али је важно понашање и сложеније је од љубавне везе с неким ко није у истом предузећу.

„Када неко жели љубавну везу с неким на послу, треба да размисли о понашању у случају да то не успе. Неопходан је опрез“, додала је адвокаткиња.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво