Олимпијска шампионка оптужила колегу да је силовао када је имала 15 година

Бивша совјетска гимнастичарка Татјана Гуцу оптужила је бившег колегу Виталија Шербоа да је силовао током такмичења у Штутгарту 1991. године када је имала 15 година.

Освајачица две златне медаље у Барселони 1992. године, која сада има 41 годину, објавила је детаље наводног напада на свом Фејсбук налогу, оптужујући гимнастичара и освајача златне медаље Виталија Шербоа да је силовао.

Описујући га као „чудовиште“ које је држало у „затвору“, Украјинка тврди да су друге колеге из совјетске репрезентације знали о нападу, али да нису ништа урадили да је заштите.

„Ово сам ја како покушавам да будем храбра после 27 година“, написала је Гутсу, која је освојила тимску и појединачну златну медаљу у Барселони.

„Татјана Торопова, за коју сам мислила да ми је пријатељица и колегиница у националном тиму СССР-а, хвала ти што ниси била храбра када си ми била најпотребнија да устанеш у моју одбрану и бориш се за женска права против тако ужасног чина. 'Не' значи 'не'“, почела је своју причу Гутсу.

„Била си тамо и чула су све, а никада ниси устала да ме заштитиш. Рустам Шарипов (освајач златне медаље 1996. године) хвала ти што си био сјајна заштита за свог пријатеља и никада ме ниси заштитио када сам имала 15 година“, присетила се олимпијска шампионка.

„Онај који ме је силовао у Штутгарту 1991. године. Виталиј Шербо. Чудовиште које ме је држало у мом затвору да живим у страху свих ових година. Знам да ћеш покушати да се одбраниш. Али моји детаљи су много снажнији од твојих речи. Сада сам јача него икад. Више не можеш да ме сломиш. Ово је моја 'Пепељугина' прича“, истакла је Украјинка.

Гуцу и Шербо су представљали Уједињени тим, састављен од бивших совјетских атлета након слома Совјетског савеза, на Олимпијским играма у Барселони 1992. године, на којима су обоје гимнастичара узели златне медаље.

Шербо, који тренутно има своју школу гимнастике у Лас Вегасу, касније је освојио још четири златне медаље доминирајући у мушкој конкуренцији.

Татјана је оптужбе изнела као део кампање „Ја такође“ (#MeToo), у којој жене широм света говоре и деле своја тужна и болна искуства као жртве сексуалних напада.

Кампања је почела као реакција на недавни скандал везан за Харвија Вајнстин, у чијем случају су десетине холивудских глумица јавно оптужиле холивудског продуцента за сексуално узнемиравање и нападе.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво