Чешки председник тражио да „склоне камермана да га не би убио“

Председник Чешке Милош Земан поново је дао одушка својој нетрпељивости према новинарима, овог пута према камерманима телевизија, када је тражио од обезбеђења да уклоне камермана Чешке телевизије да „га не би убио“.

Председника Земана чешки јавни сервис снимао је у уторак с пристојне удаљености, да не смета ни председнику ни сарадницима, како пролази кроз фоаје зграде Савета Европе у Стразбуру у коме је уприличена изложба о вођи чешке „плишане револуције“ 1989. године и првом председник Чешке, Вацлаву Хавелу.

„Отерајте тог камермана или ћу га убити“, затражио је у једном тренутку чешки председник, што је емитовала Чешка телевизија.

Земанов портпарол Јиржи Овчачек правдао је данас испад према камерману који ради свој посао, оптужбом да наводно Чешка телевизија Земана снима у нади да ће поново забележити како се тетура, пошто због шећерне болести има обољење нерава у ногама.

Осим на новинаре, Милош Земан је бесан на камермане зато што су снимали церемонију изношења чешке круне на Храдчанима 2013. године када је посртао и једва стајао на ногама и приписали то, на основу изјава посланика који су стајали близу њега, пићу, док је Председничка канцеларија саопштила да Земан има вирозу.

Земану су лекари због шећерне болести препоручили да одустане од алкохола, али он се сам недавно похвалио да их није послушао и да намерава да и даље ужива у пићу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво