Трамп наговестио да је паметнији од Тилерсона

Председник САД Доналд Трамп наговестио је да је паметнији од државног секретара Рекса Тилерсона, рекавши у интервјуу за магазин „Форбс“ да, уколико га је Тилерсон назвао „мороном“, требало би да упореде „тестове интелигенције“.

„Мислим да су то лажне вести. Али, ако је то урадио, претпостављам да ћемо морати да упоредимо тестове интелигенције. И могу да вам кажем ко ће победити“, рекао је Трамп за Форбс.

Трампов однос са Тилерсоном нашао се у жижи јавности прошле недеље, због изјаве потпредседника Мајка Пенса да је Тилерсона морао да одговори од оставке и да је Трампа назвао „мороном“.

Тилерсон је на то рекао да никада није разматрао оставку, али се није осврнуо на увреду коју је наводно упутио Трампу. Његова портпаролка је потом саопштила да он не користи такве изразе, преноси АП.

Трамп и Тилерсон би данас требало да ручају у Белој кући, заједно са министром одбране Џејмсом Метисом. Стејт департмент није коментарисао.

Понекад се чинило да Трамп подрива Тилерсонове поруке о неким о најосетљивијих тема националне безбедности САД, укључујући Иран и Северну Кореју, док се Тилерсон жалио да га је Бела кућа спречила у заказивању кључних састанака, наводи АП.

Упркос томе, Трамп је прошле недеље рекао новинарима да има „апсолутно поверење“ у Тилерсона.

Трамп је у интервјуу за Форбс, на критике да подрива Тилерсона тиме што се његове објаве на Твитеру неретко косе са тренутним дипломатским напорима, одговорио: „Не подривам. Напротив, сматрам да јачам ауторите“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи