Миши Брозу прети казна од милион куна за коришћење Титове виле

Александру Миши Брозу, млађем сину Јосипа Броза Тита, прети казна од милион куна (око 133.000 евра) због бесправног коришћења државне имовине, односно Титове виле у Самобору.

Некадашња Титова вила у Самобору, у којој Броз деценијама живи, простире се на 35.000 квадратних метара и поседује воћњаке, винограде и куће, преноси ХРТ.

Како се наводи, Броз млађи нема правну основу за коришћење тог поседа, јер је он од априла 1998. године у државном власништву.

Иако тврди да га у последњих 20-так година нико није позвао да ту некретнину преда и врати држави, наводи се да је Државно тужилаштво још 2000. године позвало Александра Броза да у року од 30 дана преда држави све некретнине у Самобору, што он није учинио.

У мају 2001. године влада Ивице Рачана је баш те некретнине дала на управљање председнику, а такво стање је било све до прошле године, када је из кабинета хрватске председнице некретнина враћена Канцеларији за управљање државном имовином, која је прерасла у Министарство.

Министарство државне имовине упутило је позив ДОРХ-у да покрене поступке за враћање у посед некретнине коју користи бесправно господин Броз, али и ради наплате противправно стечене користи, изјавио је за ХРТ министар државне имовине Горан Марић.

Према првој процени, некретнине су вредне око милион евра, а Министарство државне имовине тражиће да се плати накнада за коришћење некретнина у последњих 5 година, јер није на снагу ступило застаревање случаја, а та накнада, према процени износи око милион куна (око 133.000 евра).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво