Меланија Трамп предводи делегацију САД на играма у Торонту

Супруга америчког председника Меланија Трамп данас ће представљати САД на свом првом самосталном путовању у својству прве даме, на којем ће у Торонту предводити америчку делегацију на међународним спортским играма у част рањеним војницима и имати значајне сусрете.

Меланија Трамп предводи делегацију САД на играма у Торонту Меланија Трамп предводи делегацију САД на играма у Торонту

Како предвиђа агенда Меланијиног једнодневног боравка у Торонту, том приликом први пут ће се састати са британским принцом Харијем, који је 2014. године основао спортске игре под називом "Invictus Games", а иначе и сусрет са канадским премијером Џастином Тридоом, преноси АП уз оцену да ће данашње путовање бити највећи корак супруге Доналда Трампа откако је постала прва дама.

Меланија Трамп у Торонту ће се појавити и на пријему за око 100 америчких атлетичара који учествују у седмодневном такмичењу у олимпијском стилу, а такође ће присуствовати свечаном отварању спортских игара.

Одлука прве даме да предводи америчку делегацију, у чијем су саставу министар за питања војних ветерана Дејвид Шалин, професионални играч голфа Ненски Лопез и забављач Вејн Њутон, одражава „највече поштовање“ прве даме према напорном раду, храбрости и жртвовању америчке војске, рекла је портпаролка Меланије Трамп, Стефани Гришем.

„Она дубоко верује да би војницима и њиховим породицама требало указивати почасти сваког дана“, истакла је Гришемова.

Према њеним речима, Меланија Трамп се веома диви и улози коју су ове спортске игре имале у оснаживању оних који су били рањени док су били у војсци.

На прошлонедељном скупу у знак обележавања 70-годишњице америчких ваздухопловних снага, америчка прва дама је захвалила многобројним припадницима војске који су помагали хиљадама људи чије су животе угрозили недавни урагани, подсеча америчка агенција.

У спортским играма у Торонту у част рањеним и болесним војницима широм света, учествоваће више од 550 појединаца из 17 земаља у 12 спортских дисциплина током наредне недеље – од бициклизма до тениса у инвалидским колицима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво