Преминула Лилијан Бетанкур, најбогатија жена на свету

Наследница козметичког гиганта „Лореала“, Францускиња Лилијан Бетанкур, најбогатија жена на свету, преминула је у 95. години, саопштила је данас њена ћерка.

„Лилијан Бетанкур преминула је синоћ у својој кући. Моја мајка нас је мирно напустила“, саопштила је њена ћерка Франсоаз Бетанкур Мејерс, преноси АФП.

„У овом болном тренутку за нас, желим у име породице да поновим да смо потпуно посвећени и одани 'Лореалу' и да истакнем своје поверење у председника компаније Жан-Пола Агона и његове тимове широм света“, наводи се даље у изјави.

Лилијан Бетанкур је била најбогатија жена и 14. најбогатија особа на свету, према писању магазина „Форбс“ који је њену имовину у марту месецу ове године проценио на 39,5 милијарди долара.

Њена породица, оснивач „Лореала“, имала је 33 одсто компаније у власништву.

Бетанкурова се ретко појављивала у јавности откако се повукла са чела компаније 2012. године, али је њено име остало присутно у новинским насловима док су се чланови њеног блиског окружења старали о њеном све слабијем менталном здрављу, наводи француска агенција.

Наиме, последњих година живота патила је од деменције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво