Хоуп Хикс – од манекенке до Трампове директорке комуникација

Блиска сарадница председника САД Доналда Трампа, Хоуп Хикс именована је за директорку комуникација Беле куће, чиме је преузела једну од најмоћнијих улога у Вашингтону.

Двадесетосмогодишња Хоуп Хикс именована је у уторак, а пре него што је дошла на нову позицију у Белој кући, радила је као саветница Трампове ћерке, Иванке. Била је и портпаролка Трампове кампање, што је био њен први посао у политици.

Ову бившу манекенку, како наводи АФП, прати глас да је велики бранилац Трамповог имиџа.

Хикс је на месту директора комуникација Беле куће заменила Ентонија Скарамучија који је смењен после само десет дана.

Иако нема политичко искуство, Хиксова је већ пет година у блиским везама са породицом Трамп, преноси Би-Би-Си наводећи да је она тихо градила свој пут поставши једна од најближих сарадница председника, а са зарадом од 180.000 долара и једна од најплаћенијих.

Каријеру је почела у односима са јавношћу где јој је један од клијената била модна компанија Трампове ћерке Иванке чије колекције је као модел и носила. Осим тога радила је и за Ралфа Лорена, а појављивала се и на насловним страницама модних магазина.

Сарадња са Иванком Трамп довела ју је и до њеног оца који ју је 2014. године лично изабрао да ради маркетинг за његову компанију са некретнинама.

У политику је ушла случајно 2015. године када је са Трампом отишла на пут који је, како се касније испоставило, био његов први у оквиру председничке кампање.

Затим је помагала у вођењу његовог налога на Твитеру, записујући оно што је он желео да каже, а он ју је потом лично замолио да остане у његовом политичком тиму што је она и прихватила.

Хоуп Хикс ретко даје интервјуе, али често присуствује председниковим интервјуима. Када је започела рад на Трамповој кампањи, обрисала је свој налог на Твитеру, док јој је профил на Инстаграму приватан.

Трамп је после инаугурације наменио нову улогу за Хоуп Хикс која је постала директорка Беле куће за стратешке комуникације. Са председником комуницира непокушавајући да га промени, већ да му омогући оно што жели да ради.

Према писању Политика, Хоуп Хикс је једна од малобројних правих инсајдера у Трамповој породици. Имала је приватне вечере са Иванком и Џередом, а била је и међу малобројнима у Трамповој делегацији током посете папе Фрање у Ватикану.

Када је прошлог месеца привремено постављена на функцију директора комуникација Беле куће, Би-Би-Си је предвиђао да се, с обзиром на њен досадашњи брз успон, не треба изненадити ако Хоуп Хикс остане на тој позицији дуже од својих претходника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво