Пошто је народ рекао „Не“, Брижит Макрон преузима неформални статус прве даме

Супруга француског председника Брижит Макрон изјавила је да ће преузети статус прве даме, али само у неформалном облику након што је петицију против плана о додељивању формалног статуса прве даме и финансирању те функције из државне касе потписало више од 270.000 људи, преноси АФП.

План француског председника Емануела Макрона о стварању званичног статуса и посла за своју супругу као прву даму наишао је на непријатељску реакцију грађана у виду онлајн петиције, али Брижит Макорон је одговорила да, свакако, планира да преузме ту функцију неформално.

Она је навела у интервјуу за модни часопис Ел да ће, као и све прве даме пре ње, преузети своју јавну функција, али, како је истакла, француски народ ће знати које ресурсе има на располагању, преноси АФП.

Уместо креирања званичног статуса прве даме за шта би била потребна промена у закону или уставу, председништво је одлучило да изда „транспарентни пропис“ којим ће се фондови и особље додељивати за активности прве даме, пише АФП.

Брижит Макрон је додала да ће се њени састанци и обавезе објављивати сајту председништва, као и да ће француски грађани тачно знати које су њене активности.

Очекује се да њене активности буду усмерене добротворном раду на пољу едукације, као и особама са инвалидитетом, пише АФП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво