Омиљени емоџи Ангеле Меркел је онај који се смеје

Немачка канцеларка Ангела Меркел је, у разговору са познатим јутјуберима и одговарајући на питања гледалаца, рекла да је њен омиљени емоџи онај који се смеје.

„Када ствари иду добро, ја чак додам и мало срце“, рекла је Меркел, у једном од првих догађаја уочи септембарских парламентарних избора у Немачкој, преноси портал Политико.

Међу домаћинима овог скупа, 21-годишња блогерка, признала је да јој је ово први интервјуу за који је морала озбиљно да се припреми и да се због тога уморила, на чему јој је канцеларка честитала.

Канцеларка Меркел се управо вратила са тронедељног одмора како би отпочела шестонедељну кампању за парламентарне изборе који ће се одржати 24. септембра.

Њена странка, како наводи Политико, има велико вођство према анкетама, за 15 одсто више од главних конкурената, социјалдемократа Мартина Шулца.

Упркос томе, Меркелова је са младим гледаоцима поделила како би решила неке од домаћих и међународних проблема и позвала је млађу публику да изађе на изборе.

Ангела Меркел се у разговору са младим звездама Јутјуба, у једносатном програму под називом Твој избор, дотакла многих тема – од скандала немачке аутомобилске индустрије преко односа са Турском и Турцима који живе у Немачкој, па све до напетости у односима између САД и Северне Кореје и том приликом нагласила како се не треба плашити сваког рата.

Током разговора, канцеларка је објаснила да грађани Немачке не морају да страхују ни од исламизма.

„Ниједна вера у Немачкој не може бити доминантна“, нагласила је Меркелова. Говорећи о избеглицама, истакла је да се у будућности треба усредсредити на помоћ земљама у развоју.

„Ми можемо добро, сигурно и у миру да живимо заједно ако се не концентришемо само на себе него и на то да и људи око нас имају сигурне приходе“, закључила је немачка канцеларка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се