Оливеру Стоуну уручено „Почасно срце Сарајева“

Холивудском редитељу Оливер Стоуну, вишеструком добитнику награде Оскар, уручена је награда „Почасно срце Сарајева“ за изузетан допринос филмској уметности.

Стоун, који је вечерас прошетао црвеним тепихом је једна од највећих звезда овогодишњег 23. „Сарајево филм фестивала“ што је показала и публика која га је дочекала бурним аплаузом.

Познати редитељ је добитнк три Оскара, а награђиван је на филмс фестивалима у Берлину и Венецији, режирао је више од двадесет дугометражних филмова и бројне документарце, а међу његовим остварењима је и филм о америчком узбуњивачу Едварду Сноудену.

Недавно је урадио серију интервјуа са руским председником Путином а тај филм ће такође, њему у част, бити приказан на овом фестивалу.

Један број посетилаца фестивала каже да су управо ти интервјуи разлог због којег су дошли у Сарајево, а међу њима је и Предраг Предин (30) из Новог Сада, иначе запослен у интернет компанији у Норвешкој.

„Видео сам програм, али ћу се детаљније упознати са њим. Засигурно желим да погледам Путинове интервју са Оливером. Гледао сам чланке о томе, делује контроверзно и мислим да је Стоун имао одличну прилику да упозна Путина. Он је енигма за нас западњаке, верујем да ћу га боље упознати кроз те интервјуе“, рекао је Предин Танјугу.

„Сарајево филм фестивал“ има укупно 18 програма, а биће приказано 235 филмова.

Фестивал је почео у петак увече.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво