Најстарији мушкарац на свету преминуо у 114. години

Најстарији мушкарац на свету према Гинисовој књизи рекорда, Израелац Израел Кристал преминуо је данас у 114. години, преносе израелски медији.

Како наводи АФП, Израел Кристал преминуо је месец дана пре него што ће напунити 114 година.

Кристал је рођен 15. септембра 1903. године у Занову, данашњој Пољској. Преживео је Холокауст док његова супруга и двоје деце нису.

Из логора Аушвиц-Биркенау изашао је са само 37 килограма. Након рата преселио се у Израел где је имао посластичарницу. Иза њега је остало двоје деце, девет унука и 32 праунука.

Гинисова књига рекорда у марту прошле године прогласила га је за најстаријег мушкарца на свету. У октобру прошле године, са веком закашњења, Кристал је прославио бар мицву

Вест о смрти Кристала објавио је и Светски Јеврејски Конгрес на Твитеру.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво