Кустурица: Уједињење Крима и Русије природан процес

Редитељ Емир Кустурица рекао је да је поновно уједињење Крима са Русијом „природан, органски процес“ и позвао грађане Крима да развијају своје полуострво као „део велике Русије“, уместо што чекају одобрење од споља за њихову одлуке.

„Постоје снаге у свету које чекају да разједине, али постоје и снаге које спајају. Када је Крим постао део Русије, мислио сам да је увек и био Русија. Овде сам да видим Крим, да видим Јалту. Овде није било рата, већ су на референдуму грађани одлучили: 'Желимо да живимо са Русијом'. То је органски процес и сигуран сам да тако треба да буде“, рекао је он на конференцији за новинаре на Јалти, уочи концерта, преноси Тас.

Према његовим речима, грађани Крима не би требало да очекују од западних земаља да признају Крим као део Русије.

„Не очекујте да ће то рећи. Боље да сами радите шта треба: Велики аеродром, добре путеве, инфраструктуру и Крим ће бити предиван као што јесте, а ваш живот ће бити у вашим рукама. Није важно шта мисле на Западу“, оценио је Кустурица.

Како је истакао, живот грађана Крима и њихова култура доказ су да је Крим део Русије.

„Није важно шта други могу да кажу. Ви сте део велике Русије. Урадили сте шта је требало и рекли шта је требало, а то је - 'да'“, рекао је Кустурица.

Кустурица је стигао на полуострво Крим како би одржао концерт са бендом „Ноу смоукинг оркестра“.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво