Де Ниро, Весли Кларк, Барозо, Анан стижу у Црну Гору

Црна Гора ће бити домаћин четвртог „Глобал ситизен форума“ који окупља светске лидере, чланове краљевских породица, филантропе и славне личности, па се очекује долазак глумца Роберта де Нира, писца Робина Шарма, активисткиње Шери Блер и супруге бившег британског премијера Тонија Блера, а можда и амбасадорке добре воље УН и певачице Шакире.

Форум ће бити одржан на Светом Стефану 19. и 20. октобра под покровитељством премијера Црне Горе, Душка Марковића.

Де Ниро, чувени писац и мотивациони говорник Робин Шарма и супруга бившег британског премијера Тонија Блера, активисткиња за права жена и адвокатица Шери Блер су већ потврдили долазак, док је још непотврђен долазак певачице Шакире, најављено је на званичном сајту овог форума.

„Глобал ситизен форум“, који је основао Арманд Артон, створен је да се фокусира на глобалне изазове и могућности везане за миграције и концепт глобалног грађанства из перспективе појединаца и влада.

Форум нуди ексклузивну прилику да се састану и размене идеје са глобалним лидерима, филантропима, визионарима у индустрији и познатим личностима.

У току два дана трајања форума учесници ће, како се наводи, сазнати о глобалним изазовима са којима се данас суочава свет и негују односе који могу довести до одговора.

Тема овогодишњег форума биће „Могућности у доба неизвесности“. Како је појаснио Артон, оснивач Форума, учесници ће расправљати о иницијативама, практичним корацима и великим одлукама неопходним у доба неизвесности.

„Свет сведочи политичкој и економској неизесности без преседана. Технологија, нови начини комуникација и мењајућа очекивања преобликују животе људи. Друштва и заједнице се самостално организују и једни са другим комуницирају на потпуно нове начине. Традиционалне политике и стара савезништва су озбиљно доведена у питање. Лични идентитети су флуиднији него икада раније“, рекао је Артон.

Долазак на форум потврдили су и бивши генерални секретар Уједињених нација Кофи Анан, бивши председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо, генерална директорка Унеска Ирина Бокова, премијер Антигве и Барбуда Хон. Гастон А. Бровне, Гремијем награђивани музичар Вајклиф Жан, пензионисани генерал САД Весли Кларк.

Претходни форуми су одржани у Дубаију, Торонту и Монаку, пренели су црногорски медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво