Меркел воли да „баци око“ на Трампове твитове

Немачка канцеларка Ангела Меркел каже да не користи „Твитер“, али је признала да понекада „баци око“ на ту друштвену мрежу да би видела шта је објавио амерички председник Доналд Трамп. Истиче да је хумор важан у политици и да се смеје бар једном дневно.

„Не твитујем“, рекла је Ангела Меркел у разговору са двоје новинара немачког магазина за жене Бригите.

Немачка канцеларка је, међутим, признала да гледа објаве на Твитеру, посебно када је интересује нека одређена тема, пренео је АП.

„Понекада га користим... А онда укуцам на Твитеру Доналд Трамп и све имам“, рекла је Меркелова, што је изазвало смех међу присутнима у берлинском театру где је немачка канцеларка давала интервју.

Додала је да нема потребе да лично прати баш све твитове Трампа пошто медији добро раде тај посао и пренесу све што је вредно да се објави.

Навела је и да су радозналост и срећа најважнији квалитети у политици, као и хумор.

„Ја се смејем најмање једном дневно, иначе не бих могла да радим овај посао“, рекла је Меркел у опширном интервјуу који је емитован уживо из Берлина на друштвеним мрежама.

Меркел је тако одговорила на питања како се бори са стресом на послу, посебно имајући у виду предстојеће изборе у септембру.

Истакла је и да никада не би дозволила некоме да јој „ускрати годишњи одмор“.

Било је речи и о односу Европе и САД, а тим поводом Меркел је навела да јој је бивши амерички председник Барак Обама поручио да ЕУ не може вечно да рачуна на снажну подршку Америке, преноси Политико.

„Наш задатак као Европљана је да преузмемо одговорност и да се више не ослањамо у потпуности на САД“, нагласила је Меркелова.

Није конкретно одговорила на питање шта намерава да ради по изласку из политике, али је навела да не звучи лоше могућност да може више да спава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи