Папа Меланији Трамп: Дајете ли Доналду потицу?

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп и папа Фрања разменили су поклоне током сусрета у Ватикану, а папа је током разговора у Апостолској палати супрузи председника САД Меланији поставио помало чудно питање.

Папа Меланији Трамп: Дајете ли Доналду потицу? Папа Меланији Трамп: Дајете ли Доналду потицу?

Трамп и папа су разговарали јутрос око пола сата, пренео је АП, а папа Фрања је поклонио америчком председнику три своја главна учења, које углавном увек поклања шефовима држава који га посећују. 

Осмехујући се, папа је упитао прву даму Америке: „Шта му дајете да једе, потицу?“, а Меланија се насмејала и одговорила: „Потицу, да.“

Агенције су данас погрешно пренеле да је поглавар Римокатоличке цркве Меланију Трамп питао да ли мужу даје пицу, иако је папа мислио на јело из Словеније, одакле потиче и прва дама САД.

Потица је традиционално словеначко јело које се састоји од теста и надева, обично од ораха или мака. Код нас се зове маковњача.

Потица се врло често служи на словеначким церемонијама у иностранству, а саставни је део менија у Словенији за време Ускрса. 

Данашњем сусрету папе и Трампа присуствовали су, осим Трампове суруге Меланије, његова кћерка Иванка са супругом Џаредом Кушнером, иначе саветником Беле куће за трговину и Блиски исток, затим саветник за националну безбедност САД Херберт Рејмонд Мекмастер, саветница Хоп Хикс, помоћник Ден Скавино и надбискуп Георг Генсвајн. 

Трамп је папи на поклон донео књиге Мартина Лутера Кинга и рекао му да се нада да ће уживати у њима.

Трамп и папа су се састали у Апостолској палати у Ватикану и, како је пренела америчка новинска агенција, они су се руковали, а могло се чути да је амерички председник рекао да је „велика част“ бити у Ватикану.

Потом су позирали фотографима. 

Састанак Трампа и папе одржан је иза затворених врата.

Трамп је био у пратњи супруге Меланије, која је овом приликом, за разлику од посете Саудијској Арабији, носила мараму на глави, што је у складу са протоколом Ватикана.

Амерички председник је допутовао у Италију након што је завршио посету Израелу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво