Први пољубац о којем прича свет – он 15, она 40 година

Након што је у недељу ушао у други круг председничких избора у Француској, у јавност је поново „испливао“ снимак Емануела Макрона како са 15 година љуби своју наставницу драме, жену од 40 година, која ће му касније постати супруга.

Када је Емануел Макрон похађао средњу школу, Брижит Троњ, старија готово 25 година од њега, била је у браку и имала троје деце. Упркос томе, љубав је победила и Макрон је већ са 16 година обећао да ће се оженити њом.

Видео-снимак који је ових дана актуелизован од стране француских медија и муњевито преузет широм света, настао је у мају 1993. године – Макрон је глумио у школској представи и при силаску са позорнице наставницу драме Брижит Троњ му је честитала као и осталим ученицима.

Након стиска руке и пољупца с наставницом, данашњи кандидат за председника одлази до  микрофона и делује као да се насмејао док је гледао у њеном правцу, но, не чује се шта говори, наводи британски Мирор.

Пар се венчао 1997. године, а необична љубавна прича привукла је пажњу француских таблоида и часописа. Откако је Макрону порасла популарност, а његов пут према Јелисејској палати постајао све озбиљнији, све чешће су били тема трач рубрика и обоје су с времена на време одговарали на нападе критичара.

Држите се даље од Емануела!

Емануелови родитељи у оно време нису били нимало срећни што се њихов син заљубио у наставницу приватне католичке средње школе у Амијену. Покушали су и да прекину ту романсу, а његов отац је, наводно, упозорио Троњову да се држи даље од Емануела док не напуни 18 година.

Троњова, која је тада носила супругово презиме Озијер, одговорила је: „Не могу ништа да вам обећам.“

Прошле године је у једном француском документарном филму рекла да није био попут осталих тинејџера. Присетила се како јој је предложио да заједно напишу драму: „Нисам веровала да ће то ићи тако далеко. Мислила сам да ће му досадити. Но, писали смо заједно и мало-помало потпуно ме је освојила интелигенција тог дечака.“

Кад је имао 16 година, Макрона су родитељи послали у Париз на наставак школовања, а он се заклео да ће се оженити Троњовом, која је тада имала 40 година.

„Стално смо се чули и проводили сате у телефонским разговорима. Мало-помало, сав мој отпор је нестао, успео је да ме освоји и то на невероватан начин, са стрпљењем“, истакла је Брижит.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара