Иванка бранила очев став према женама, публика се смејала

Ћерка америчког председника Иванка Трамп данас се, на женском самиту у Берлину на којем је учествовала и немачка канцеларка Ангела Меркел, осетила прозваном да брани став свог оца према женама.

Ћерка Доналда Трампа је, учествујући на панелу Г-20 са женама лидерима, изазвала смех у публици када је похвалила „залагање свог оца“ када су жене у питању и његову улогу „ватреног заговорника пружања подршке породицама и омогућавања њиховог развоја“, преноси АФП.

Модератор панела, новинар који се бави финансијским темама, изненада ју је прекинуо рекавши да бисмо, „имајући у виду неке ставове према женама које је њен отац јавно изнео... могли да се запитамо да ли је он заиста неко ко толико ради на оснаживању жена“.

„Свакако сам чула критике медија и то је нешто што се понавља. Али ја из личног искуства знам да хиљаде жена које су деценијама радиле са мојим оцем и за њега, док је био у приватном сектору, сведоче о његовој вери и чврстом убеђењу у потенцијал жена и њихову способност да обављају посао као и било који мушкарац“, истакла је Иванка.

Иванка Трамп је напоменула да уз то, као ћерка, може да говори из личног угла, знајући да ју је отац охрабривао и омогућио јој да се развија и напредује.

„Одрасла сам у кући у којој није било препрека за оно што сам могла да постигнем, а није било ни разлике између мене и моје браће“, навела је.

Иванка, бивша манекенка која је покренула сопствену модну линију, радила је за компанију свог оца, а сада има кабинет као саветник у Белој кући.

На свом првом званичном путовању у новој улози, она се појавила на панелу о економском оснаживању и предузетништву жена, са високим гостима међу којима су биле и директорка Међународног монетарног фонда Кристин Лагард и холандска краљица Максима.

У међувремену, председник Доналд Трамп написао је на Твитеру да „се поноси лидерством своје ћерке кад је реч о унапређењу улоге жена у економији“, пренео је АП.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво