Професор предвидео победу Трампа, сада му предвиђа опозив

Професор историје на Америчком универзитету у Вашингтону Алан Лихтман тачно је предвидео резултате свих америчких избора још од 1984. године, па тако и победу Доналда Трампа на изборима за председника САД, а сада у својој новој књизи предвиђа Трампов опозив у Конгресу.

У делу под насловом Аргументи за опозив (The Case for Impeachment), Лихтман каже да ће Републиканци након тога за новог шефа Беле куће одабрати актуелног потпредседника Мајка Пенса којег знају и верују му.

Професор сматра да Трамп прети институцијама и традицијама Америке и додаје да је „јасно зашто би републикански Конгрес могао да одбаци председника своје странке.

Према Лихтману, до опозива Трампа могло би да дође услед оптужби за издају због контактирања са Русијом као и злоупотребе власти. Он је у изјави за Политико, коју преноси британски Индипендент, подсетио и да је државни тужилац САД Џеф Сешонс раније рекао да председник може да буде оптужен за прекршаје почињене пре него што је преузео дужност.

Лихтман каже да би то могло да укључује и Трампова кршења људских права, потенцијалне повреде ембарга на Куби као и потенцијални сукоб интереса у вези са бизнисом актуелног шефа Беле куће.

Кроз најновију књигу Лихтман критикује Трампа, подсећајући на противљење америчког председника Париском споразуму о климатским променама, а подсетио је такође и на његову забрану миграције, преноси загребачки Вечерњи лист.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво