Папа Фрања: Млади да се одупру „лажној верзији“ живота у медијима

Поводом Светског дана младих, који се обележава 9. априла, врховни поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања упозорио је младе да не дозволе да их заведе привлачност „лажних верзија живота“, које им се представљају на друштвеним медијима или у телевизијским емисијама.

Папа Фрања (80) је путем видео снимка поручио „интернет генерацији“ да треба да пише сопствену историју, постане кројач своје судбине и успостави реалне односе са својом прошлошћу.

Оценио је да многи греше када кажу да су млади растројени и површни, пренео је АФП.

„На друштвеним мрежама видимо лица младих на неком броју фотографија које представљају више или мање реалне догађаје, али не знамо колико је све то заиста 'историја', искуство које се може пренети и обојити сврхом или значењем“, рекао је врховни поглавар Римокатоличке цркве.

Додао је и да је телевизија препуна „ријалити шоу-програма“ који, нагласио је, нису истините приче.

„Не дозволите себи да вас заведе та лажна слика реалности. Будите протагонисти своје судбине, одлучујте о својој будућности“, поручио је папа.

Врховни поглавар Римокатоличке цркве саветовао је младима да унесу више смисла у свој живот и своју прошлост тако што ће проводити време са својим бакама и декама, водити дневник и посветити неколико тренутака сваке вечери размишљању о дневним догађајима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво