Форбс: Гејтс најбогатији, Трамп се стропоштао на 544. место

Суоснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс поново се нашао на првом месту листе најбогатијих људи света америчког магазина „Форбс“, са богатством процењеним на 86 милијарди долара, док је председник САД Доналд Трамп пао више од 200 позиција – на 544. место, преноси АФП.

Подаци које су проучили стручњаци магазина Форбс показују да Гејтс предводи листу богаташа четврту годину заредом, а иза њега је шеф „Беркшир Хетавеја“ Ворен Бафет, са богатством процењеним на 75,6 милијарди долара.

На првих десет места листе најбогатијих доминирају Американци, од којих многи раде у технолошком сектору. Међу њима су оснивач „Амазона“ Џеф Безос, на позицији број три, оснивач „Фејсбука“ Марк Закерберг, на петом месту, и суоснивач „Оракла“ Лери Елисон, који је седми.

„Популација милијардера широм света порасла је 13 одсто током прошле године, на 2.043 људи, што је највеће годишње повећање за 31 годину, колико магазин саставља овакве листе“, наводи се у саопштењу Форбса.

Наводи се да највише милијардера имају САД – 565, Кина је друга, са 319, а Немачка трећа, са 114 милијардера.

Трамп је пао за 220 места на листи и сада заузима 544. позицију, са богатством процењеним на 3,5 милијарди долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво