Преминуо Бил Пакстон

Бил Пакстон, искусни глумац са широким распоном улога и звезда бројних холивудских филмова, попут „Терминатора“, „Осмог путника“ и „Титаника“, преминуо је у 62. години живота.

Његова породица је у званичној изјави потврдила глумчеву смрт, преноси Си-Ен-Ен.

„Тешка срца вас обавештавамо да је Бил Пакстон преминуо услед компликација након операције. Био је вољени муж и отац. Богату и живописну холивудску каријеру отпочео је пре четири деценије. Вољен и активан глумац и филмаџија. Свако ко је познавао Била, могао је да осети његову страст према уметности, као и његову топлину и неуморну енергију“, навела је породица у саопштењу.

Пакстон је каријеру почео 1975. године, као 20-годишњак. Почео је са малим улогама, од којих је једна била у Терминатору Џејмса Камерона. Након тога је са истим редитељем сарађивао у хит филмовима Осми путник, Истините лажи и Титаник. Глумио је, између осталих, и у филмовима Терминатор II, На ивици времена, Аполо 13, у серијалу Деца шпијуни и многим другима. 

Иако је на телевизији глумио од осамдесетих година 20. века, последњих година се успешно вратио том медију. Играо је главну улогу у хваљеној и награђиваној драми Велика љубав, а касније и у неколико успешних мини-серија. Имао је епизодну улогу у популарној серији Марвелови специјални агенти.

У тренутку смрти играо је главну улогу у серији Дан обуке, која је своју премијеру имала раније овог месеца. У каријери је освојио награду Еми за мини-серију Хатфилди и Макоји.

Са супругом Луиз Њубери, са којом је у браку провео 30 година, имао је двоје деце.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи