Меланија би била депортована да су важила Трампова имиграциона правила

Нова правила која је Бела кућа издала о депортацији толико су строга да у случају да је Доналд Трамп био председник деведесетих година 20. века, чак би и његова супруга Меланија била кандидат за депортацију.

Једна од важнијих тачака Трампове председничке кампање било је обећање да ће поправити имиграциону политику САД. Како се чини, за 35 дана колико је на челу државе то обећање ће одржати.

Нова правила о депортацији су драстично проширење политике Обамине администрације. Према старим правилима, депортација је била спровођена само уколико су непријављени имигранти учествовали у насилним кривичним делима.

Међутим, наредба Трампове администрације циља особе које су прекршиле закон, укључујући и оне које су „биле укључене у превару или вољно нетачно изјашњавање у вези са било којим званичним документом који предвиђају владине агенције“.

Aдвокати специјализовани за имиграциону политику тврде да би се ова правила могла применити и на прву даму која је у САД радила као манекенка 1996. године, када је имала туристичку визу.

Меланија Кнаус наводно је зарадила више од 20.000 долара током седам недеља пре него што је добила дозволу за рад у Сједињеним Америчким Државама.

„Да су садашња правила тада била на снази, такав случај био би приоритет“, сматра адвокат Хасан Шафикула. Његова колегиница Шерил Дејвид слаже се са тим: „Уколико је Меланија радила док је имала туристичку визу сигурно би прекршила правила и уколико би то дошло до имиграционих службеника процедура депортације би била започета“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво