Глумци протестовали против Трампове имиграционе политике

Холивудски глумци и агенти за таленте окупили су се уочи свечане доделе Оскара, на Беверли Хилсу у Лос Анђелесу, у знак подршке поштовању права имиграната.

Глумци Џоди Фостер, Мајкл Џеј Фокс и Киган Мајкл Кеј обратили су се на скупу који је организовала агенција „Уједињени таленти“ испред свог седишта у Беверли Хилсу.

Према подацима полиције, више од 1.200 људи присуствовало је двочасовном скупу подршке имигрантима, наводи агенција АП.

Мајк Џеј Фокс наводи да је циљ скупа да се изрази „све већа забринутост креативне заједнице због антиимиграционог расположење у САД и његовог утицаја на потенцијалну размену идеја и слободу говора“.

Поздравио је све окупљене, укључујући и присталице америчког председника Доналда Трампа, наводећи да је Америка „место где људи могу да бирају у шта желе да верују“. Популарни глумац, који је постао амерички држављанин пре 20 година, подсетио се иритантне осмогодишње процедуре за добијање држављанства.

Оценио је да је уредба новог председника САД Доналда Трампа о забрани имиграције избеглица и држављана седам претежно муслиманских земаља, коју је касније одбацио Апелациони суд као неуставну, „увреда људског достојанства“.

Глумица Џоди Фостер истиче да није била присталица коришћења сопственог лика за активизам, али да се то ове године променило: „Време је да се појавим. Ово је јединствено време у историји. Време је да се ангажујемо“.

Ирански редитељ Асагар Фархијад, који је ове године номинован за Оскара али му је одбијена виза за долазак на церемонују додела награде у САД, обратио се окупљенима видео-линком из Техерана.

Изразио је захвалност филмској заједници зато што је показала јединство и солидарност, наводећи да је то утеха када политичари покушавају да промовишу мржњу и направе поделе међу културама, народима и државама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво