Гибралтар због дуговања запленио јахту руском милијардеру

Суперјахта Андреја Маљниченка, једна од највећих на свету, заплењена је у Гибралтару због тврдњи немачког бродоградилишта да им руски милијардер дугује 15,3 милиона евра.

Портпарол Мељниченка рекао је да је уверен да ће наредба о заплени ускоро бити повучена. Суперјахта необичног изгледа и необичног имена „Јахта за пловидбу А“, регистрована на Бермудима, напустила је бродоградилиште у Килу, на северу Немачке, пре две недеље.

Дугачка је 143 метра и има три јарбола, од којих је главни висок 100 метара. Тешка је 12.600 тона, а коштала је, наводно, 400 милиона евра.

„Нобискруг“, компанија која ју је направила, наводи да има подводну просторију за посматрање, хибридни дизел-електрични погон и најсавременији навигациони систем.

Према документу у чији је увид имао НДР, „Нобискруг“ захтева исплату дуговања од 9,8 милиона евра, као и додатних 5,5 милиона за подизвођаче и камате.

„Пловило је усидрено и задржано у територијалним водама Гибралтара“, потврдио је маршал Лијам Јитс, док је портпарол милијардера навео да се ради о „техничком проблему, чијим решавањем ће непријатна епизода ускоро бити завршена“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво