Преминуо глумац Горден Кеј, Рене из серије „Ало, ало!“

Енглески глумац Гордeн Кеј, најпознатији по улози Ренеа у серији „Ало, ало!“, преминуо је у 75. години.

Глумчева бивша агенција потврдила је Би-Би-Сију да је Кеј преминуо јутрос, у дому за стара лица.

Горден Фицџералд Кеј био је позоришни и телевизијски глумац. Светску славу је стекао улогом конобара Ренеа Артоа у награђиваном Би-Би-Сијевом ситкому Ало, ало!, који се приказивао у периоду од 1982. до 1992. године, и чија се радња дешавала у окупираној Француској током Другог светског рата.

Кеј се појавио у укупно 84 епизоде, и у позоришној верзији серије.

Његова последња телевизијска улога био је управо jeднократан повратак у серију Ало, ало! 2007. године, у епизоду која је окупила неколико глумаца из оригиналне поставе.

Такође се појавио у Би-Би-Сијевом скечу Револвер, 2004. године.

Као младић, Горден Кеј је активно играо рагби, радио у фабрикама текстила и трактора. Студирао је на Универзитету „Кинг Џејмс“ у родном Хадерсфилду, а током студија је радио и као радијски водитељ.

Године 1965. направио је радијски интервју са „Битлсима“.

Глумом је почео да се бави по окончању студија и углавном је наступао у споредним улогама у телевизијским серијама. Највећи успех у каријери остварио је глумећи главну улогу у поменутој хумористичкој серији Ало, ало!.

Током јаке олује у Европи која је захватила и Велику Британију 1990. године, доживео је тешку повреду. Део дрвене рекламе се одломио, пробио ветробран његовог аутомобила и забио му се у чело.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво