Зарађују и на „оном свету“

Магазин "Форбс" објавио је листу познатих личности које су протекле године зарадиле највише новца, али - после смрти. Први на листи је легендарни модни креатор Ив Сен Лоран. Мајкл Џексон је од краја јуна, када је преминуо, својим наследницима "зарадио" чак 90 милиона долара.

Познато је да су многи чувени уметници за живота били сиротиња, а дела су им тек после њихове смрти достизале астрономску вредност. Данас, славне личности зарађају новац и пре и после смрти.

Магазин "Форбс", који се, између осталог, бави рангирањем богатих људи по различитим критеријумима, саставио је листу најбогатијих славних покојника.

Тачније, оних покојника који су протекле године зарадили највише новца.

Први на листи је легенда високе моде, креатор Ив Сен Лоран, који је у протеклих дванаест месеци зарадио 350 милиона долара.

Композитор Ричард Роџерс и текстописац Оскар Хамерстин су током протеклих годину дана зарадили 235 милиона долара и тако заузели друго место на „Форбсовој" листи. Највећи приход остварили су прошлог априла, када је каталог њихових дела откупљен за 200 милиона долара.

Мјузикли, које су Роџерс и Хамерстин заједно написали током 40-тих и 50-тих година прошлог века, освојили су укупно 34 награде „Тони", 15 Оскара, једну Пулицерову награду и два Гремија.

На трећем месту је недавно преминули „краљ попа" Мајкл Џексон. Од своје смрти, 25. јуна, до почетка октобра зарадио је 90 милиона долара.

Већ сада се са извесношћу може рећи да ће Џексон и наредне године бити високо рангиран, с обзиром на то да данас почиње приказивање докуменатарца " Michael Jackson: This Is It" у бископима.

Још један „краљ", рокенрола, Елвис Присли заузео је четврто место са зарађених 55 милиона, док листу првих пет затвара творац „Господара прстенова" Џ.Р.Р. Толкин са зарађених 50 милиона долара.

Поред побројане петорице, на листи су и стрип-цртач Чарлс Шулц, аутор Чарли Брауна и Снупија, затим музичар Џон Ленон, писац и илустратор Теодор Гајзел (познатији као „др Сус", творац, између осталог, и слона Хортона, јунака истоименог дугометражног цртаћа), физичар Алберт Ајнштајн, писац Мајкл Крајтон, гитариста Џими Хендрикс, продуцент Арон Спелинг и уметник Енди Ворхол.

Састављајући листу, „Форбс" се одлучио и за извесну дозу црног хумора - листа, наиме, традиционално има само (баксузних?)13 имена...

Све у свему, 13 славних покојника су, од октобра прошле до октобра ове године, зарадили чак 886 милиона долара.

То је далеко највећа сума у протеклих девет година, колико „Форбс" саставља ову листу. Примера ради, прошле године Топ 13 су зарадили „само" 194 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво