Боувијева смрт променила судбину књиге Стивена Шапирoа

Дугогодишњи фотограф магазина „Лајф“ Стивен Шапиро, који је недавно објавио колекцију фотографија британског музичара Дејвида Боувија, открио је да је о књизи почео да размишља у октобру 2015, али да је Боувијева смрт, у јануару прошле године, све променила.

Боувијева смрт променила судбину књиге Стивена Шапирoа Боувијева смрт променила судбину књиге Стивена Шапирoа

„О самој књизи и шта ће се наћи у њој почео сам да размишљам у октобру 2015. Почели смо да радимо на њој и Дејвид је рекао да је то добар пројекат. Затим смо одложили рад на књизи накратко. Одједном је Дејвид умро и одједном је детаљ с Кабалом постао важан и због тога што носи исту одећу као на корицама књиге. Ово је довело до промена и начина на који смо хтели да урадимо књигу. Његова смрт је шокирала све. Она је све променила“, објаснио је Шапиро у интервјуу за портал Калеидоскоп медија поводом годишњице Боувијеве смрти.

Цењени фотограф је рекао да је први пут радио с Боувијем 1974. године у Лос Анђелесу када га је сликао за приватну фото-сесију. 

Снимио је и фотографије које су касније красиле омоте за албуме попут Station to Station и Low, а које, како је рекао, показују како су стил и имиџ Дејвида Боувија еволуирали у то време, када је тражио себе у различитим ликовима, али и истраживао непознато.

„Био је веома лак за сарадњу и то јесте била сарадња. Ја сам само реализовао његове идеје и то је био почетак“, испричао је Шапиро у интервјуу за портал Калидоскоп медија у којем је говорио и о сарадњи с другим великим именима које је током вишедеценијске каријере фотографисао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи