Mел Гибсон: Време је да ми Холивуд опрости

Једног од некадашњих миљеника Холивуда, оскаровца Мела Гибсона, колеге из филмског света већ десет година презиру и одбацују због његових антисемитских изјава. Глумац сматра да је дошло време да му опросте.

Mел Гибсон: Време је да ми Холивуд опрости Mел Гибсон: Време је да ми Холивуд опрости

Све је почело 2006. године хапшењем Мела Гибсона због брзе вожње у пијаном стању и његове антисемитске тираде. Од тада је добио само неколико улога у лоше прихваћеним филмовима, далеко лошије него што су прошли Побеснели Макс или остварења серијала Смртоносно оружје.

Његов статус међународне звезде ојачан је Оскаром за филм Храбро срце из 1996. године, који је продуцирао и режирао.

За неколико дана излази његов нови филм Hacksaw Ridge, истинита прича о Дезмонду Досу, америчком војнику за време Другог светског рата који је као болничар спасао живот великом броју војника на линији фронта, али је из убеђења одбијао да носи оружје.

Гибсон се нада да ће љубитељи филма имати краћу меморију од шефова Холивуда.

Према мишљењу критике, враћање глумца иза камере у овом филму требало би да буде успешно. То је његова прва режија од Апокалипта, 2006. године.

Те исте године глумац и редитељ је изрекао лавину антисемитских увреда једном полицајцу у Малибуу тврдећи да су Јевреји одговорни за све ратове у историји и упућивао сексистичке и претеће речи полицајцима. Већ је раније био оптужен за антисемитизам када је изашао његов контроверзни филм Страдање Христово 2004. године.

Убрзо после инцидента у Малибуу, Гибсон и његова супруга Робин су се развели после 26 година брака.

После тога глумац није добио већу улогу на филму до полицијског трилера Edge of Darkness, 2010. године, који је млако прихваћен. Скандали, међутим, нису престајали. Већ следеће године избегао је затвор признајући да је ударио своју бившу девојку, Рускињу Оксану Григоријеву.

Гибсон, који ће ускоро добити девето дете, тада је осуђен на три године условно и годину дана саветовања.

И даље га оптужују за антисемитизам и за насилно понашање, што он енергично негира.

У недавном разговору за часопис Верајети рекао је да покушава да остави инцидент из 2006. године иза себе, али је оценио и да је срашно да се на тај инцидент стално подсећа.

„Прошло је десет година. Добро се осећам, трезан сам, све то је за мене нешто нејасно у прошлости“, објаснио је Гибсон.

Приходи после првог викенда приказивања његовог новог филма у Северној Америци показаће да ли му је публика опростила.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара