Дилан не мора да дође, али мора да припреми говор или песму

Шведска академија је саопштила да амерички кантаутор Боб Дилан није у обавези да присуствује свечаној додели Нобелове награде у Стокхолму, али да мора да припреми неку врсту говора, перформанса или чак да отпева песму, што може учинити путем видео-поруке.

Надам се да ће Дилан то урадити онако како он жели, рекла је Шведском државном радију Сара Данијус, стални секретар Шведске академије, додавши да ће Академија учинити „све што може“ да свечаност прилагоди његовим жељама.

Боб Дилан се 28. октобра први пут огласио након што је раније овог месеца проглашен за добитника Нобелове награде за књижевност, рекавши да планира да у Стокхолму 10. децембра преузме награду, коју је назвао „дивном и невероватном“.

Амерички кантаутор је поручио да „апсолутно“ жели да присуствује церемонији доделе Нобелових награда у Стокхолму „уколико је то уопште могуће“.

У интервјуу за британски лист Телеграф 75-годишњи уметник рекао је да му је „тешко да поверује“ да је овогодишњи добитник те награде, преноси АП.

Ројтерс наводи да је Дилан рекао за Телеграф да ће доћи на доделу Нобелове награде у Стокхолму ако буде могао.

Дилан се до сада није оглашавао након објаве да је лауреат овогодишње Нобелове награде за књижевност, а члан Шведске академије, која додељује ову награду, назвао је његову ћутњу „нељубазном и аргантном".

Свечана церемонија уручења Нобелових награда одржаће се 10. децембра у Стокхолму.

Боб Дилан је први музичар којем је додељена Нобелова награда за књижевност.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 30. окт 2016, 10:52) - anonymous [нерегистровани]

Nobel

Sledecu nagradu za knjizevnost neka daju nekoj nasoj pevacici. Ja sam mator i slusao sam Dilana odavno i zaista ima jake tekstove ali nije to za Nobela. To je ipak samo pop-muzika.Preterali su. Unistili su i degradirali sav trud i velika dela svetskih pisaca. Ponizili su sveukupnu knjizevnost.

(недеља, 30. окт 2016, 10:29) - Рашчупани [нерегистровани]

Leonard Cohen...

је морао,по истом критеријуму,одавно да добије награду!

(субота, 29. окт 2016, 18:55) - anonymous [нерегистровани]

Kada sam čuo

Kada sam čuo da je nagradu dobio Dilan, pomislio sam isto ono što bih pomislio da su rekli da je nagradu dobio Paja Patak. Posle ovog razaranja svih institucija i glumatanja trebaće ovom svetu mnogo da stane na kakve takve noge.

(субота, 29. окт 2016, 18:22) - anonymous [нерегистровани]

Poslednje vreme

Ni Nobelova nagrada nije više što je nekad bila...

(субота, 29. окт 2016, 18:20) - anonymous [нерегистровани]

...

Pa naravno da mu je teško da poveruje, kad nikad veze sa književnošću nije imao.

(субота, 29. окт 2016, 15:50) - anonymous [нерегистровани]

Vraga

kad je njemu veci ego nego nobelova nagrada