„Доктор Хаус“ овековечен на Стази славних

Британски глумац Хју Лори, звезда „Црне Гује“ и „Доктора Хауса“, зацементирао је свој статус у елити индустрије забаве добијањем звезде на холивудској Стази славних.

„Доктор Хаус“ овековечен на Стази славних „Доктор Хаус“ овековечен на Стази славних

Док су га на холивудској свечаности силно хвалили његов дугогодишњи сарадник Стивен Фрај, аутор „Хауса“ Дејвид Шор и глумица Дајaна Фар, Хју Лори, скромни глумац који никада није волео да се истиче, није знао шта ће са собом од нелагодности.

„Имам 57 година и у животу сам имао много среће од почетка до краја, тако да готово свакога дана очекујем да ће ми клавир пасти на главу како би се створила равнотежа“, рекао је Лори.

Похвалио је Америку што је измислила фармерке, пицу и мартини, за који каже да је „сонет у чаши“.

„Мартини волим и зато што га је пио Френк Синатра. Џинс не волим делимично и зато што сам видео Мита Ромнија (америчког политичара и кандидата на председничким изборима у САД 2008) да је једанпут носио фармерке“, нашалио се Хју.

Лори је освојио два узастопна Златна глобуса за портрет доктора Хауса 2006. и 2007. године, и за ту је улогу седам пута био номинован за Емија, кога још није освојио.

Својевремено најплаћенији телевизијски глумац, успешни блузер и џезер, са два албума високо котирана на листи најпродаванијих блуз албума свих времена, свој успех углавном приписује добрим сценаристима, продуцентима и редитељима.

Рођен у Оксфорду, почео је да глуми на Кембриџу заједно с Фрајом, Емом Томпсон и Тилдом Свинтон, пошто му је мононуклеоза уништила снове да следи оца у британској олимпијској веслачкој репрезентацији.

Лори и Фрај су заједно глумили у неколико познатих британских хумористичних телевизијских серија, укључујући Црну гују.

Глобалну славу стекао је глумећи доктора Грегорија Хауса у истоименој америчкој серији од 2004. до 2012. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара