Вучић са продуцентима серије „Криптон“

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се са продуцентима серијала „Криптон“, у продукцији „Ворнер броса“, Дејвидом С. Гојером, Дамјаном Киндлером и Хауардом Григсбијем, као и директорком и извршним продуцентом продукције "Work In Progress" Анђелком Влаисављевић, са којима је разговарао о подстицајима за стране филмске продукције и плановима за стварање регионалног филмског центра у Србији.

Вучић са продуцентима серије „Криптон“ Вучић са продуцентима серије „Криптон“

Премијер је истакао да је уредба, која је усвојена прошле године, омогућила долазак више страних продукција заинтересованих за снимање у Србији, и нагласио да је она подстицајна како за стране, тако и за домаће филмске продукције, указавши на то да ће Влада Србије наставити да проналази начине како би олакшала рад филмским радницима у нашој земљи.

Овакви пројекти су важни за Србију не само у економском, већ и у маркетиншком смислу. Морамо да радимо на креирању позитивне слике о филмском потенцијалу Србије и подстичемо интернационалне продукције да изаберу нашу земљу као одредиште за своје пројекте, закључио је премијер Вучић. 

Како је саопштено из Владе Србије, Дејвид Гојер је захвалио српској влади на подршци коју пружа филмским продукцијама и истакао да Србија има квалитетан кадар, велике могућности и потенцијале за снимање филмова.

Гојер је подсетио да су се до сада у Србији снимали нискобуџетни филмови, а да је, захваљујући подстицајима Владе Србије, најављен долазак већих продукција.

Београд у свету филма има позитиван имиџ као дестинација за снимање филмова. То је уједно и прилика да млади људи из српског света филма раде са најбољим светским филмским радницима и да на тај начин стекну искуство које ће касније примењивати у свом раду, истакао је Гојер.

Холивудском продуценту Дејвиду Гојеру ово је трећи пројекат који снима у Србији. Написао је неколико сценарија заснованих на стрип-јунацима, међу којима су Бетмен, Супермен, Гост Рајдер и Блејд.

Нека од његових екранизованих сценарија су: Blade Trilogy, The Dark Knight Trilogy Kristofera Nolana, Dark City, Man of Steel.

Гојер је режирао четири играна филма: Zig Zag, Blade: Trinity, The Invisible, The Unborn. Радио је и као косценариста видео-игара Call of Duty и Call of Duty, Black ops II.

Добио је награду Сатурн за најбољи сценарио Batman Begins, као и другу номинацију за Dark City, и био номинован за четири награде Хуго.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи