Диланова тишина названа арогантном, Шведска академија не жури

Нобелов комитет, који је овогодишњу награду за књижевност доделио Бобу Дилану, саопштио је да не жели да врши притисак на америчког музичара и песника и да само од њега зависи да ли ће се појавити на церемонији доделе крајем године.

Дилан, познат по томе да не воли да се експонира по медијима, није још прокоментарисао награду упркос неколико покушаја Шведске академије да га контактира.

Пер Вастберг, један од чланова комитета који је Дилану доделио награду, рекао је да би, уколико се амерички уметник уопште не би одазвао, то било веома непристојно и арогантно.

Шведска академија, међутим, саопштила је није сагласна са Вастберговим гледиштем.

„Добитник награде сам одлучује о свом присуству и учествовању у церемонијама и презентацији награде“, рекла је Сара Даниус, стална секретарка Академије.

„Ова установа никада није износила свој став по питању одлука добитника у том контексту. Нити ће сад почети независно од одлуке какву донесе Дилан“, истакла је она.

Дилану је 13. октобра додељена Нобелова награда за књижевност због стварања новог поетског израза у оквиру изванредне америчке песничке традиције.

Можда је Дилан стиховима у песми The Grooms Still Waiting At The Altar већ рекао све што је имао на ову тему.

„Покушате да будете чисти у срцу, ухапсе вас за крађу,
Замене вашу стидљивост за повученост,
И вашу тишину за снобизам"

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи