Штимац: Случајно сам постао глумац

Овогодишњи добитник награде „Живојин Павловић“ за афирмацију филмске уметности Славко Штимац истиче да је своју глумачку каријеру почео случајно, као једанаестогодишњи дечак у филму „Вук самотњак“ 1972. године.

„До тога је дошло готово случајно, јер је екипа филма дошла у школу, тражила је децу за филм и тиме су ми потпуно променили живот“, открива Штимац.

За најновији филм Име: Добрица, презиме: Непознато Штимац истиче да није политички коректан, јер се не бави темама којима се домаћа филмографија протеклих година бави.

„Филм има поднаслов бајка за одрасле и говори како би лепо могло да се живи кад би људи били добри... Велики ми је комплимент и кад кажу да сам ја прави лик за ту улогу, улогу Добрице који на свет који га окружује гледа само са позитивне стране и у свему види само добро, те се тако и понаша“, сматра глумац.

„На простору бивше Југославије у последње време је доста копродукцијских филмова и то има смисла, јер је више од 20 милиона људи који говоре истио језик“, додаје Штимац.

„Моћ кинематографије је велика и наша је дужност да указујемо на позивне ствари у људским односима, али је тешко борити се кад видимо да је политика у свим сферама и да ради на најнижи начин“, говори Штимац и истиче да данас има много глумаца, као и да то није лак посао као што људи мисле: „Није лако бити ни јавна личност. Зависи од човека. Лично волим да живим дискретно, да имам свој живот и мислим да нису све ствари за јавност“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара