Иствуд: Трамп је у праву, живимо у доба кукавица и улизица

Легенда филма Клинт Иствуд сматра да је свима потајно доста политичке коректности и улизивања. „Стварно живимо у генерацији кукавица. Сви ходају кô по јајима“, истакао је Иствуд, додајући да ће гласати за Доналда Трампа упркос томе што је рекао много глупих ствари.

Протеклих дана многе познате личности критиковале су Доналда Трампа због многих политички некоректних изјава, али има и оних који су стали у одбрану републиканског кандидата за председника САД.

Холивудска легенда Клинт Иствуд рекао је у интервјуу за магазин Есквајер да, упркос томе што је Трамп имао много глупих изјава, не треба то преувеличавати.

„Рекао је много глупих ствари. Сви су рекли. На обе стране. Штампа и медији говоре: 'Па то је расизам' и праве од тога велику ствар“, истакао је глумац, додајући да једноставно треба прећи преко тога.

„Ово је тужно време“, навео је Иствуд, а онда и додатно објаснио свој став да су данашње генерације кукавице и улизице.

Трамп је, како каже, у нечему у праву, као и да ће за њега гласати, али да га упркос томе неће званично подржати.

„Свима је потајно доста политичке коректности и улизивања. Ту мислим на тренутну улизивачку генерацију. Стварно смо у генерацији кукавица. Сви ходају кô по јајима“, рекао је глумац.

Према његовим речима, на све стране људи оптужују једни друге да су расисти.

„Када сам ја одрастао, те ствари нису биле расистичке“, истакла је легенда Холивуда.

Иствуд се ту надовезао и на филм Гран торино, који је режирао и у ком је глумио главну улогу.

„Чак је ми је један сарадник пришао и рекао ми: 'Ово је заиста добар сценарио, али није политички коректан', на шта сам му одговорио: 'Одлично! Дај ми да га прочитам вечерас'. Следеће јутро сам дошао код њега, бацио му сценарио на сто и рекао: 'Почињемо са овим одмах'“, навео је Иствуд.

Глумац, ипак, није имао много лепих речи о републиканском кандидату. О Трамповом речима упућеним судији из Индијане да је донео лошу одлуку јер је мексичког порекла, Иствуд је кратко истакао: „Да. То је било глупо“.

Иако је добро познато да је глумачка легенда републиканац, многи су овакав његов став врло лоше прихватили, објашњавајући да Иствуд не може никако у позитивном смислу да представља „његово време“, јер је у време када је он одрастао сегрегација била потпуно отворена, а чак су постојали и логори за америчке грађане јапанског порекла.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво