Трамп са „Котрљајућом грмљавином“ као Путин са „Ноћним вуковима“

На митингу мотоциклиста у Вашингтону, највероватнији председнички кандидат републиканаца на изборима у САД и њујоршки магнат Доналд Трамп изразио је наклоност према гласачком телу, за које се не би рекло да је њему склоно, пише „Њујорк тајмс“.

„Погледајте ове мотоциклисте. Да ли волимо мотоцкилисте? Да. Волимо мотоциклисте“, рекао је Трамп, који се често хвали флотом авиона и брендом кравата које поседује, док се обраћао мотоциклистима, већином обученим у кожне прслуке са закрпама.

У питању је караван мотоциклиста, познат као „Котрљајућа грмљавина“, који пролази кроз Вашингтон у оквиру годишњег одавања поште ратним заробљеницима и Американцима несталим у ратним акцијама.

Трамп је испред споменика 16. председнику САД Абрахаму Линколну истакао да је приметио да велики број мотоциклиста на догађајима током своје кампање и да се првобитно запитао шта они ту раде.

„Моји људи су ми рекли да су они ту да ме штите. То је невероватна ствар. И могу вам рећи, неки од њих су снажни“, поручио је Трамп, који овога пута није носио кравату већ само црвени шешир са натписом „Учинимо Америку поново великом“.

Када се руковао са њима, како је рекао, постојала је љубав и осећај је био невероватан.

„Зато сам данас хтео да будем са вама“, рекао је Трамп, којег је, према речима портпаролке „Котрљајуће грмљавина“ Ненси Рег, та група сама позвала да се обрати на скупу, а такву позивницу није упутила кандидатима Демократске странке Хилари Клинтон и Бернију Сендерсу.

Трамп је, међутим, истакао да је разочаран бројем окупљених људи, која није попунила простор испред споменика додајући да је мислио да ће „бити као у време Мартина Лутера Кинга“ где је, подсетио је, све било попуњено до обелиска у Вашингтону.

Он је, оцењује Њујорк тајмс, окривио организаторе јер тврди да је на путу ка скупу видео гомилу људи, међу којима су били „најлепши мотоцикли које сам видео у животу“.

На митингу је поручио и да ће обновити војску јер се, како је рекао, са ветеранима лоше поступа у САД, а у великом броју случајева више се води бриге о илегалним имигрантима.

Амерички генерал из Другог светског рата Џорџ Смит Патон и остали преминули генерали, како је рекао, „преврћу се у својим гробовима“.

Стотине хиљада моторциклиста пролазе од Пентагона до Меморијала вијетнамским ветеранима у оквиру скупа који зову „Вожња за слободу“.

Многи од ових моторциклиста верују да је Доналд Трамп другачији од професионалних политичара које оптужују за деградирање војске и игнорисање ветерана, навео је Глас Америке.

Међу Трамповим присталицама је и група „Мотоциклисти за Трампа“, која има више од 46.000 свиђања на Фејсбуку. Трамп је последњи, али не и једини политичар, који је обратио пажњу на мотоцилисте.

Бивша гувернерка Аљаске Сара Пејлин појавила се на скупу „Котрљајуће грмљавине“ 2011. године, носећи црни шлем „Харлија Дејвидсона“, неколико месеци пре него што се кандидовала за председника САД 2012. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво