Путин на Светој Гори

Руски председник Владимир Путин стигао је на Свету Гору где са руским патријархом Кирилом обележава 1.000 година присуства руских монаха на Атосу.

Путин на Светој Гори Путин на Светој Гори

Владимир Путин је јутрос из Атине авионом допутовао у Солун, а потом је аутомобилом довезен до обале у близини Свете Горе и бродом превезен до Атоса, једног од центара православног света, преноси АП. 

По доласку је поздравио „значајан рад на моралним вредностима“ на Светој Гори. 

Тамо је најпре посетио Кареју – престоницу и административни центар Свете Горе, где се налази Храм Протата, а дочекало га је 20 игумана и 20 представника монаха. Реч је о првој Путиновој посети некој држави ЕУ за скоро годину дана.

Руски председник је присуствовао служби служеној у његову част, након чега је, у кратком обраћању, захвалио патријаршији и Грчкој православној цркви на улози у јачању односа између Грчке и Русије. 

„Овде на Атосу се одвија величанствен и важан рад на моралним вредностима“, рекао је Путин, захваливши монашкој заједници на гостопримиству приликом његове друге посете Светој Гори.

У Храму Протата дочекао га је грчки председник Прокопис Павлопулос, као и чланови Светог Синода, преноси Спутњик. Два председника потом су разговарала у главној административној згради монашке заједнице.

Руски председник потом се упутио у манастир Светог Пантелејмона, где га је дочекао патријарх московски и целе Русије, Кирил.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво