Преминула оскаровка Пети Дјук

Глумица Пети Дјук, која је као тинејџерка освојила Оскара и која се током читаве каријере борила са личним проблемима, умрла је у 70. години, потврдио је глумичин агент.

Агент награђиване уметнице Мичел Стабс рекао је да је глумица умрла од сепсе изазване руптуром црева. Пети Дјук је преминула у свом дому, у близини града Кор Д'Ален у америчкој држави Ајдахо.

У жижу јавности доспела је 1959. године, када је као 12-годишњакиња глумила младу Хелен Келер у драми Вилијама Гибсона Чудотворац. Њену учитељицу глумила је Ен Банкрофт.

Исту улогу поновила је три године касније у истоименом филму Артура Пена и за њу је добила Оскара.

Глумица је рођена као Ана Мари Пирс. Каријеру је после освајања Оскара градила у популарној хумористичкој серији Шоу Пети Дјук, која је трајала три сезоне.

У тој серији глумила је идентичне рођаке које живе у Њујорку. У 2015. години поново је глумила близнакиње, овог пута две баке у епизоди серије Лив и Меди, која се емитује на каналу „Дизни“.

Дјукова се борила са биполарним поремећајем, о чему је причала јавно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара