Кејџ вратио украдену лобању тираносауруса

Познати амерички глумац Николас Кејџ вратио је украдену лобању монголског тираносауруса коју је купио на аукцији у Беверли Хилсу 2007. године, преноси британски „Гардијан“.

Холивудски глумац пристао је да америчким властима врати украдену лобању ретког монголског диносауруса (Tyrannosaurus bataar), коју је платио 276.000 долара, како би она била враћена у Монголију.

Америчко тужилаштво поднело је захтев да се Монголији врати украдена тираносаурусова лобања. Николас Кејџ није прецизиран као власник, али се наводи да је фосил купио на једној аукцији у Беверли Хилсу.

Кејџ неће бити оптужен за нелегалну трговину фосилима јер је добровољно пристао да врати лобању, након што га је тужилаштво упутило у детаље овог случаја.

„Познати глумац добио је сертификат о аутентичности приликом куповине лобање 2007. године, америчка Агенција за националну безбедност (НСА) контактирала га је у јулу 2014. године и обавестила га да је предмет који је купио можда украден.

Како би помогао у истрази Николас Кејџ је вратио лобању америчким властима“, навео је његов публициста за британски Гардијан.

На аукцији за лобању ретког монголског тираносауруса Николас Кејџ је надмашио понуду свог колеге глумца Леонарда Дикаприја.

Ова врста тираносауруса живела је у централној Азији, на територији данашње Монголије, пре више од 70 милиона година. Сматра се једним од највећих диносауруса, дужине између 10 и 12 метара и тежине између пет и шест тона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво