Емина Јаховић у кампањи против рака дојке

Прескочите један шопинг, фризера или козметичара и идите на преглед, поручује певачица Емина Јаховић, ново заштитно лице кампање превенције рака дојке Фондације принцезе Катарине Карађорђевић.

Фондација принцезе Катарине Карађорђевић представила је у Белом двору поп певачицу Емину Јаховић као ново заштитно лице кампање превенције рака дојке.

Обраћајући се новинарима и гостима, принцеза Катарина je нагласила да је „веома важно да сви заједно радимо на подизању свести о борби против рака дојке", апелујући на све жене да помогну у тој борби тако што ће водити рачуна о себи и ићи на редовне прегледе.

Ново заштитно лице кампање превенције рака дојке Фондације принцезе Катарине, Емина Јаховић рекла је да има веома развијену свест о значају превентивних и редовних прегледа с обзиром на то да потиче из лекарске породице.

„Свака жена мора имати времена за преглед једном у шест месеци. Прескочите један шопинг, фризера или козметичара и идите на преглед, јер је брига о здрављу део културе живљења", поручила је позната певачица.

Према њеним речима, жене у Србији данас су у предности због веће доступности и опремљености здравствених установа у којима је могуће обавити превентивне прегледе и рано дијагностиковање ове болести.

Државни секретар Министарства здравља др Томислав Стантић је нагласио важност заједничке акције, захваливши принцези Катарини на напорима које улаже у борби против рака дојке у оквиру кампање „Србија против рака".

Србија је у последњих годину дана добила два мобилна дигитална мамографа.

Доктор Стантић је истакао да ће се, захваљујући таквим акцијама, у Србији сигурно повећати број рано откривених случајева рака дојке, што ће несумњиво довести и до смањења стопе смртности од те болести у држави.

Директор клинике за гинекологију и градски секретар за здравство Новог Сада докторка Александра Новаков-Микић је указала на важност кампање која под истом капом окупља све значајне партнере који се боре за подизање свести јавности о важности превентивних прегледа и раном откривању рака дојке.

Шеф одељења за епидемиологију Института за онкологију и радиологију Србије др Ана Јовићевић подсетила је да се у Србији сваке године региструје 4.000 нових случајева и да рак дојке представља 25 одсто свих малигних тумора у држави.

Мр Гордана Залад, професор енглеског језика на Факултету политичких наука у Београду, која је победила рак дојке, истакла је да је веома значајно сачувати чврст и позитиван став и поручила да је рак дојке, уколико се на време открије, излечива болест.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво