Ноле и Леонида: Ово је Спарта!

Краљ Њујорка и краљ Спарте, Новак Ђоковић и Џерард Батлер прославили су нову победу српског тениског аса на Ју-Ес опену уз чувену реплику из филма „300“!

Џерард Батлер играо је Леониду, чувеног војсковођу у филму Зека Снајдера 300 из 2007. године.

Најпознатија реплика из филма је када Леонида узвикне: "This is Sparta!" (Ово је Спарта) пославши гласника Персијанаца у мрачне дубине јаме.

Иначе, Батлер је финале пратио из Новаковог бокса на стадиону „Артур Еш“, a како наводе страни медији, Ђоковић је ноћ пре финала одгледао управо овај филм, који му је помогао да превазиђе све и савлада великог Роџера Федерера.

„Ми смо добри другари. Десило се да буде у Њујорку последњих пар дана, па сам га позвао. Заправо, послао сам му фотографију и поруку прошле ноћи. Гледао сам филм 300. То је један од најинспиративнијих филмова које сам гледао. Он је кул тип“, објаснио је српски тенисер.

„Нисам играо против Мареја, па је схватио да би било у реду да дође“, нашалио се Ђоковић.

По завршетку меча, када се Новак попео на трибину, до бокса, да би са својима прославио фантастичну победу, у једном тренутку је загрлио и Батлера и „у лице“ му одушевљено узвикнуо „Ово је Спарта!“.

Касније су то поновили и у камеру.

број коментара 16 Пошаљи коментар
(уторак, 15. сеп 2015, 11:26) - anonymous [нерегистровани]

има ту још нешто

...а то је добро познати спрски инат. Што су више амер навијали за федекса, то је новаку наш инат све већи био..и знамо шта се онда десило са империјом и њиховим пуленом Дарт Федексом....

(уторак, 15. сеп 2015, 08:41) - anonymous [нерегистровани]

re filmosof

koji si ti negativni stvor

(уторак, 15. сеп 2015, 08:29) - Бинср [нерегистровани]

...

Тачније на простору данашње Шумадије, јужне Србије и делу данашње Бугарске. Спартак који је дигао буну против Римске империје је био Трачанин. Није срамота не знати, срамота је изругивати се знању.

(понедељак, 14. сеп 2015, 23:12) - dejan [нерегистровани]

ma da...

zivese tu davno negde u okolini Cacka i Kraljeva...

(понедељак, 14. сеп 2015, 19:40) - Бинср [нерегистровани]

...

Спартанци су били пореклом Трачани иначе српско племе. Трачани су поздрављали бога Сабазија ( Мушкарца у коњској запрези двоколици) са високо уздигнута и раширена три прста ( делује познато зар не). Свети Георгије наставља култ Сабазија у православљу.

(понедељак, 14. сеп 2015, 18:59) - Јелена [нерегистровани]

Победа слободе

Допало ми се ово, јер је порука да мали побеђују у борби против империје. Персија је била империјалистичка сила у своје време.

(понедељак, 14. сеп 2015, 18:54) - Марко [нерегистровани]

Јунак свога доба

Била је то права битка код Термопила. Сам против Федерера и 23 000 амер. навијача. Величанствени Новак. Сличан коментар је на ББЦ као и ово: "челични нерви, граница еластичности и лавље срце".

(понедељак, 14. сеп 2015, 18:48) - Cika Djoka. [нерегистровани]

@Spartak.

Opusti se,i uzivaj ovaj (kratki) zivot ozbiljni covece.

(понедељак, 14. сеп 2015, 17:48) - MilanP [нерегистровани]

This is

Srbija !!!

(понедељак, 14. сеп 2015, 17:09) - Tihon [нерегистровани]

Hahahha

Kraljevi!