Мишел Обама у „Улици Сезам"

Прва дама САД Мишел Обама „лансираће“ јубиларну, 40. сезону „Улице Сезам“ причом о узгоју воћа и поврћа. Током јубиларне сезоне гостоваће и Камерон Дијаз, Ева Лонгорија-Паркер, Рики Џервејз, Коби Брајант...

Гост прве епизоде јубиларне, 40. сезоне познате америчке серије за децу „Улица Сезам" биће прва дама САД, најавили су продуценти.

У епизоди која ће бити емитована 10. новембра, Мишел Обама охрабриће мале гледаоце да засаде своју башту, да се од малих ногу посвете узгоју воћа и поврћа и да науче да се здраво хране.

Прва дама објасниће становницима Улице Сезам предности узгоја здраве хране и показаће им како да засаде парадајз и краставац и како да засеју зелену салату.

„Све што је овом семену и овим биљкама потребно да би порасли јесу сунце, земља и вода. Ако буде те јели ову здраву храну, порашћете и бити крупни и снажни - баш као ја", порука је коју ће Мишел Обама пренети малишанима.

Мишел Обама се, иначе, већ појављивала на ТВ екранима заједно са јунацима „Улице Сезам" у једном од спотова, у оквиру њихове кампање назване „Здраве навике за цео живот".

У марту ове године, супруга америчког председника је на имању које окружује Белу кућу засадила воће и поврће.

То је први пут од Другог светског рата да се у башти Беле куће узгаја воће и поврће које се, иначе, користи за припрему оброка у резиденцији америчког председника.

Нова сезона „Улице Сезам" биће врхунац научне кампање под слоганом „Мој свет је зелен и непрекидно расте", која се већ две године провлачи кроз популарну дечју серију.

„Улица Сезам" је образовни програм за децу који се емитује у више од 120 земаља широм света.

Током јубиларне сезоне, поред Мишел Обаме, између осталог ће гостовати и глумице Камерон Дијаз и Ева Лонгорија-Паркер, британски комичар Рики Џервејз и звезда НБА Коби Брајант.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи