Пол Њуман на Никсоновој црној листи

Када је доспео на листу непријатеља председника Ричарда Никсона, Пол Њуман је био изузетно задовољан, тврди његова ћерка Нел. Чувени глумац је, каже Нел, више уживао у друштву аутомеханичара, него богатих и славних са Беверли Хилса.

Нел, ћерка Пола Њумана каже да је њен отац волео да се шали у вези са својим чувеним плавим очима, уз опаску да би "остао без посла, ако би оне, којим случајем, постале смеђе".

Вишеструко награђивани глумац, који је између осталих признања добио и Оскара и Златни глобус, умро је прошле године у 83. години.

Како је Нел испричала, Пол Њуман је себе сматрао срећним због свега што је постигао у животу, а човекољубље га је нагонило да покуша да се одужи кроз добротворни рад.

У интервјуу Асошијетед пресу, Нел Њуман је пружила редак увид у приватни живот чувеног глумца, који је био и редитељ, предузетник, политички активиста и заљубљеник у трке аутомобила.

Њуманова је изјавила да је глумац, познат по филмовима као што су "Мачка на усијаном лименом крову" , "Кум" и "Боја новца", обожавао да се шали и да је био изузетно срећан када је чуо да је доспео на листу непријатеља председника Никсона.

Као пасионирани љубитељ аутомобила и аутотрка, Њуман је више уживао у дружењу са механичарима, него са члановима џет сета са Беверли Хилса.

Легендарни глумац је својевремено основао и компанију за прераду хране "Newman's Own Organics" од које је приход ишао у добротворне сврхе.

До сада је та компанија донирала око 250 милиона долара добротворним организацијама, а после Њуманове смрти, власник фабрике је постала његова ћерка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво