Додељене награде Еми

Добитници овогодишњих телевизијских награда Еми су "Људи са Менхетна" за најбољу драмску серију и "30 Rock" за најбољу комедију. Другу годину заредом награђени глумци Глен Клуз и Алек Болдвин. Највеће изненађење награда комичарки Тони Колет. Најбољи телевизијски филм "Grey Gardens", а глумци Џесика Ланг и Брендан Глисон.

Серије "Људи са Менхетна" и "30 Rock" проглашене су за најбољу драмску и комичну серију, на 61. додели награда Еми, у недељу увече у Лос Анђелесу.

"Људи са Менхетна", прича о рекламној агенцији из 1960-их година, потврдила је другу годину заредом своју популарност код публике и критике, док је "30 Rock", која говори о свакодневном животу запослених на једној телевизијској станици, у томе успела трећи пут заредом.

И међу осталим добитницима Емија углавном није било изненађења у односу на 2008. годину.

У драмским категоријама, Глен Клоуз поново је награђена за серију "Damages", као и Брајан Кранстон за "Breaking Bad". Алек Болдвин сачувао је титулу најбољег глумца у комичној серији за "30 Rocк", преносе светске агенције.

Једино изненађење било је признање за аустралијску глумицу Тони Колет , која је добила Еми за најбољу глумицу у комичној серији, за "United States of Tara", у којој игра жену са вишеструком личношћу и проблематичном породицом.

Награда за најбољи телевизијски филм припала је филму "Grey Gardens", истинитој причи о тетки и рођаци Џеки Кенеди Оназис . За улогу у том филму, двострука добитника Оскара Џесика Ланг добила је прву награду Еми у каријери.

Британац Брендан Глисон награђен је у категорији најбољи глумац у телевизијском филму, за "Into the Storm".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво