Преминуо Патрик Свејзи

Познати амерички глумац Патрик Свејзи преминуо је у понедељак у 57. години од рака панкреаса, од чега је боловао скоро две године, јавили су амерички медији.

"Патрик Свејзи преминуо је данас у миру у присуству породице после суочавања са изазовима болести у последњих 20 месеци", каже се у изјави коју је понедељак увече објавила његов публициста, Анет Волф. Други детаљи нису саопштени.

Вест о болести глумца прочула се у марту 2008. године. Када је први пут јавно говорио о својој болести, неки извештаји су говорили о томе да му је преостало још само неколико недеља живота, али је његов лекар изјавио да у његовој ситуацији има "знатно више оптимизма" од тога.

Наставио је да ради упркос дијагнози. Састављао је мемоаре са супругом и снимао драмску серију "Звер", за коју је већ направио пилот. Привукла је значајних 1,3 милиона гледалаца када се 13 епизода емитовало ове године. Рекао је да се нерадо одлучио да не започне другу сезону.

Свејзи је рекао да је одлучио да не користи лекове против болова приликом снимања серије „Звер", јер би смањили квалитет његове глуме.

Патрик Свејзи рођен је у Тексасу, а поред успешне глумачке каријере, познат је и као одличан професионални плесач. Каријеру је управо почео у мјузиклу на Бродвеју.

Своју најпознатију улогу остварио је у филму "Прљави плес", а велике похвале критичара добио је и за улогу у филму "Дух".

Филм "Прљави плес" из 1987. године био је велики хит у то време и још има одличан одјек код публике, а до сада је освојио неколико Златних глобуса, док је музика из овог филма више пута била на врху топ листа.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво